Hirdetés

Botrány a magyar kórházban: „gyógyultan” hazaküldték a férfit, a kórház kapujában meghalt

Nap Híre portré Nap Híre

A kistarcsai kórház bejáratánál halt meg egy 44 éves férfi, akit egy hét kórházi kezelés után engedtek haza, mondván: meggyógyult. A kórház szerint természetesen mindent jól csináltak.

Nemrég arról számoltunk be, hogy a Szent János Kórház szülészetén patkányt fotóztak. A kórház szerint a patkány magányos elkövető volt, pont mint Lee Harvey Oswald a Kennedy-gyilkosság esetében. 

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Ábrók Andrásné 44 éves autista fiát még áprilisban vitték kórházba, miután rosszul lett. Másnap hajnalban kiengedték ugyan, mert az eredményei rendben voltak, de a férfi továbbra is fulladt - írta meg a Blikk.

A háziorvos köptetőt írt fel a problémára, de mivel ez sem használt, ezért visszamentek a kistarcsai kórházba.

Ott újra felvették a beteget, ám a pszichiátriai osztályra, mondván, súlyos mentális retardációt és markáns viselkedésromlást diagnosztizáltak nála, illetve korábban megvágta a fülét és ezt újra meg akarta tenni.

Az édesanya szerint azonban fia nem volt pszichés beteg, mégis úgy kezelték. Végül egy hét után engedték haza, gyógyultnak nyilvánítva. Kerekesszékben vitték le a kórház bejáratáig, ahol már várt rájuk a taxi.

Ábrók Andrásné a fiát gyászolja
Ábrók Andrásné a fiát gyászolja

A férfi kiszállt a kerekesszékből, hátratántorodott és összeesett. Bár a kórház dolgozói próbálták újraéleszteni, ez végül nem sikerült, András meghalt. A család feljelentést tett az ügyben.

A kistarcsai Flór Ferenc Kórház orvosigazgatója, Dr. Turbucz Piroska elmondta, hogy a hozzátartozói bejelentést kivizsgálták, a kórház orvosai, illetve az ápolószemélyzet felelősségét megalapozó szakmai hibát, mulasztást nem tártak fel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés