Hirdetés

Hegyimentők hoztak le a Börzsönyből egy kihűlt férfit az éjjel

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A telefonáló férfi elmondta, hogy nagyon későn indult el Nagy-hideg-hegy felé, a Börzsönyben eltévedt és nem tudja, hogy éppen hol van.

Illusztráció
Illusztráció

Vasárnap hajnalban fél 1 körül érkezett egy segélykérő telefon a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat ügyeleti számára. A férfi elmondta a hegyimentőknek, hogy már későn indult el a Nagy-hideg-hegy felé, és eltévedt a Börzsönyben.

A telefonján ugyan volt túranavigációs szoftver, de nem volt hozzá letöltve offline térkép. Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával sikerült a koordinátáit beolvasnia, ez alapján megállapították, hogy a Bagoly-büki patak környékén lehet, Magas-Tax és Rakodó között. 

A férfi elmondta, hogy egy patakot lát, mindenhol kidőlt fák és nem tud tájékozódni. Az ügyeletes hegyimentő irányításával elindult a megfelelő irányba a legközelebbi ösvény felé, azonban egy idő után közölte, hogy nagyon elfáradt, rettenetesen fázik és már nincs ereje továbbmenni - adta hírül a borzsonymentok.hu.

A hegyimentő szolgálat azonnal elindult a helyszínre, miközben értesítették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is. 

Hajnali 2 óra körül találták meg az erősen kihűlt állapotban lévő férfit a hegyimentők Bagoly-büki patak partján. A férfit onnan Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a férfit kórházba szállították.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés