Hirdetés

Borzalom, poloskák miatt kellett költöznie egy teljes osztálynak egy budapesti kórházban

Nap Híre portré Nap Híre

Ágyi poloskák jelentek meg a Szent Margit Kórházban.

“A Budapesti Szent Margit Kórházban az egyik belgyógyászati osztályon, vélelmezetten beteg által behurcolt, sporadikus esetként észleltek ágyipoloska-fertőzést, járványról nem beszélhetünk” – írta az Országos Kórházi Főigazgatóságot (OKFÖ) az RTL megkeresésére.

Az intézmény vezetése a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása céljából szigorított higiénés szabályokat léptetett életbe, az érintett területről “tiszta”, üres helyiségbe költözött át az osztály valamennyi betege – tette hozzá az OKFÖ.

A levélből az is kiderül, hogy minden beteg tiszta ágyneműt és hálóruhát is kapott. Az érintett kórtermeket, illetve a szomszédos helyiségeket zárlat alá helyezték a fertőtlenítés időtartamára.

“A rovarirtás első fázisa már megtörtént, amelyet egy újabb rovatirtás követ az ide vonatkozó előírásoknak megfelelően. Ezek után kerül sor a teljes terület fertőtlenítő nagytakarítására, ezt követően az osztály visszaköltözik az eredeti helyére. Preventív céllal nem csak a kórtermek, hanem az osztály valamennyi helyiségének fertőtlenítése is megtörténik. Fenti ok miatt beteget hazaküldeni vagy más intézménybe áthelyezni nem vált szükségessé” – tájékoztatott az OKFÖ.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés