Borzalom: lelőttek a rendőrök egy elrabolt tinilányt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy hétfői gyilkosság és gyermekrablás gyanúsítottja, valamint egy tinédzserkorú lány is meghalt egy rendőrségi üldözés során kedden a Kaliforniában található Victorville-ben - közölte a rendőrség.

A San Bernardino megyei seriffhivatal tájékoztatása szerint a mindössze 15 éves lány azután halt meg, hogy kiszállt a rendőrség által üldözött autóból, és a rendőrök lelőtték. A hatóságok szerint „taktikai mellényt” viselt - írja a 444.hu.

A lányt még hétfőn rabolta el az apja, miután lelőtte a gyerek anyját egy helyi általános iskola közelében. Az információk szerint onnan menekült el a férfi a lányával. A rendőrség azután kezdte el keresni az apát és lányát, miután bejelentés érkezett hozzájuk, majd a lakosságnak hála sikerült megtalálniuk őket.

A rendőrök közleménye szerint a 45 éves férfi az autójából rálőtt a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki közöttük. Időközben az elrabolt lány kiszállt az autóból és a rendőrök felé futott, hogy segítséget kérjen, de közben lelőtték. A gyermeket kórházba szállították, de az életét már nem lehetett megmenteni.

Ez is érdekelhet