Hirdetés

Borzalom Diósdon: egy holttestet találtak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Kigyulladt egy hétvégi ház Diósdon kedd éjjel. Budapestről és Törökbálintról is rohantak a tűzoltók a Pelikán utcába, ahol lángokban állt a huszonöt négyzetméteres hétvégi ház.

A lángokat fél óra alatt sikerült megfékezni az egységeknek. 

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűz miatt az épület falai helyenként bedőltek, a tető egy része beszakadt. A tűzoltók az épület átvizsgálása közben a romok alatt találták meg az ott lakó ember holttestét.

Nem zárható ki, hogy a bajt egy elektromos radiátor okozta, azonban a tűz pontos okát és a körülményeket a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárása fogja feltárni.

"Decemberben átlagosan kétnaponta életét veszti valaki lakástűzben, holott a tragédiák megelőzhetőek lennének. A leggyakrabban egyedül élő idős emberek válnak a tűz áldozatává. Szépkorú szeretteinket lepjük meg egy füstérzékelővel, így időben észlelik a tüzet és nem esik bajuk" - figyelmeztettek a katasztrófavédők.

Egy héttel ezelőtt két lakástűz is volt egy éjszaka alatt, mindkét tűzben életét vesztette valaki. Mint azt a Naphíre megírta, kedd este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíriben lángolt egy családi ház, amelynek egyik szobájában egy ágy égett. A tűzoltók a két négyzetméteren izzó részeket eloltották, azonban az ágyban fekvő ember életét már nem lehetett megmenteni. 

Szerda hajnalban pedig Pécsren gyulladt ki egy háromlakásos sorház egyik harminc négyzetméteres lakása. Két szoba teljesen leégett, miután a bennük felhalmozott szemét és bútorok kaptak lángra. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak, a szomszédos lakásból pedig két embert és egy kutyát mentettek ki. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés