Hirdetés

Borzalmas hír jött a háborúról: ezt művelik éppen Putyinék

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Fokozták az orosz erők a kelet-ukrajnai, Donyeck megyei Bahmut elleni tüzérségi támadásokat és légicsapásokat kedden - közölte Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka.

Szavai szerint az oroszok "éppen porig rombolják" a várost. Hozzátette: a helyzetet pillanatnyilag ellenőrzés alatt tartják, az orosz csapatok jelentős veszteségeket szenvednek el, az ukrán erők képesek érezhetően csökkenteni az orosz támadások erejét.

Szirszkij tájékoztatása szerint más frontokon - Kupjanszknál és Limannál - is sikerrel vertek vissza több orosz előrenyomulási kísérletet.

A legutóbbi moszkvai tájékoztatás szerint a hónapok óta ostromlott Bahmut nagyjából 80 százalékát már elfoglalták az orosz erők. A korábban 70 ezres népességű városból nagyrészt távoztak a polgári lakosok, de pár száz civil máig nem hagyta el otthonát.

Mint kiderült, Putyin ismét a fronton járt: eddig még csak a Krím-félszigetre utazott el, így most egészen váratlanul ért mindenkit, hogy ellátogatott az elfoglalt ukrajnai területre. A Kreml sajtószolgálata azt közölte, hogy az orosz elnök a Dnyepr sapatcsoport főhadiszállásra utazott. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés