Hirdetés

Borzalmas hetet hoz az ítéletidő, akár 0 fok közelébe is hűlhet levegő

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A csodálatos tavaszi hétvége után elkeserítő hírünk van: zivatarokkal, talajmenti fagyokkal támad a hét.

Nem túl kellemesen indul a hétfő: az Időkép előrejelzése szerint megnövekszik a felhőzet, és több hullámban sokfelé kell számítani esőre, záporokra, több tájegységünkön zivatarok is kialakulhatnak, néhol apró szemű jég is eshet. A változó irányú szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. Napközben 14 és 22 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, viszont a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Kedden is több tájegységünkön kialakulhat még eső, zápor, néhol esetleg zivatar, de már többfelé számíthatunk naposabb időszakokra is, északkeleten maradhat legtovább borongósabb az idő. Élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 12 és 20 fok között alakulhat, a borongósabb északkeleti tájakon maradhat hűvösebb az idő.

Szerdán napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de keleten tartósabban felhős körzetek is lehetnek. Elszórtan záporok, néhol zivatarok még kialakulhatnak. Az élénk, erős északi-északnyugati szélben 12-17 fok közé melegedhet a levegő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés