Hirdetés

Évekre börtönbe zárhatják a népszerű hollywoodi producert, milliókat csalt ki egy befektetési cégtől

Garai Kitti portré Garai Kitti

Hat év börtönbüntetésre ítélték William Sadleirt, miután átszámítva csaknem 12 milliárd forintot csalt ki a BlackRock Multi-Sector Income Trusttól, ami a világ egyik legnagyobb befektetési vállalata. A hollywoodi producer januárban vallotta be, hogy a vállalattól kapott összeg nagy részét nem a saját filmgyártó és forgalmazó cégébe fektette be.

Az ügyészek szerint a producer azt ígérte a vállalatnak, hogy a tőlük kapott pénz egy részét befekteti a GroupM Worldwide reklámügynökségbe, miközben valójában 25 millió dollárt különített el egy általa létrehozott fiktív cégbe. A pénz másik felét pedig saját célokra használta fel: vásárolt egy Beverly Hills-i luxusvillát, egy Tesla Model X-et, valamint magánrepülőt is bérelt - írja a Telex.

Amikor a cég érdeklődött Sadleir cégénél a befektetésről, akkor a producer folyamatosan lerázta a vállalat embereit. Sőt, egyszer még aláírást is hamisított annak érdekében, hogy hozzájusson 3 millió dollárhoz, amit a BlackRock az Aviron-befektetés biztosítására használt fel.

Az ítélet pénteken, Manhattanben született meg. Paul A. Engelmayer kerületi a 68 éves producert 32 millió dollár kártérítésre kötelezte. Sadleir ügyvédje azt nyilatkozta, hogy a producer csalódott az ítélet miatt, de elfogadja azt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés