Hirdetés

Borkai Zsolt úgy értesült, hogy magánemberként hancúrozott a jachton

Nap Híre portré Nap Híre

Borkai Zsolt megszólalt Novák Katalin botrányos kegyelmi ügyéről, ami miatt le kellett mondania a köztársasági elnöki címéről.

"Óriási hiba volt a kegyelem megadása. Ilyen ügyekben zéró tolerancia kell, legyen"

- jelentette ki Borkai Zsolt, Győr egykori fideszes polgármestere, akinek 2019-ben kellett lemondania, miután kirobbant az önkormányzati választás kampányában a szexbotránya. Az egykori sportoló öt évvel a történtek után úgy döntött, hogy újra elindul a választáson, így júniusban ő lesz Dézsi Csaba András, a jelenlegi fideszes polgármester kihívója.

Az újabb kampányra készülő Borkai a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt a pedofilügyről, és kiemelte, az utóbbi időben, miután a Győri Atlétikai Club elnöke lett, ő is találkozott hasonló problémával. Borkai szerint egy szülő jelezte neki, hogy "az egyik edző csinált bizonyos dolgokat, amelyek a pedofíliát súrolhatják".

Majd szóba került a saját botránya is, ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Novák és Varga Judit lemonádást nem lehet egy lapon emlegetni az ő esetével. 

"Magánemberként mentem el egy bulira. Persze, nem akarom a felelősségemet elkendőzni. A mostani ügy kezelésében minden időben történt. Még nem indult el a kampány, nem volt hivatalos lista. Az én esetemben nem sokkal voltunk a választás előtt"

- fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés