Hirdetés

Megtörte a csendet a Borkai-féle orgián résztvevő fiatal nő

Garai Kitti portré Garai Kitti

A fiatal nő "az ördög ügvédje"-perben szerepelt tanúként. Ikertestvére, aki szintén szerepelt a videóban, betegségre hivatkozva nem jelent meg a meghallgatáson, ami egyébként zárt ajtók mögött történt.

K. Csenge, aki részt vett Borkai Zsolt hírhedtté vált jachtos utazásán, kedden hosszú perceket várt a tárgyaló előtt, amíg szólították tanúként. 

Borkai Zsolt szexvideójának nyilvánosságra kerülésekor már hallani lehetett, hogy a videón néhány fizetett hölgy látható, akiket a társaság férfi tagjai hívtak a hajótúrára. Utóbb az is bebizonyosodott, hogy az egyik lány – vélhetően a telefonjával, vagy egy napszemüvegbe rejtett mini kamerával – készítette kompromittáló felvételeket - idézte fel a Blikk a történteket. 

A bíróság a Borkai-ügyben ismertté vált egyik fiatal hölgyet 1,5 millió forint pénzbüntetésre ítélte. A vád három rendbeli személyes adattal visszaélés volt, ugyanis ők készítették a jachton a később kiszivárgó videókat.

A büntetőper ketten kez­dő­dött Veszprémben. Az ügyészség Czeglédy Csabát, a Demokratikus Koalíció politikusát vádolja azzal, hogy az ördög ügyvédje álnéven az interneten különböző lépéseket tett azért, hogy 2019-ben nyilvánosságra kerüljönenek a Borkai Zsoltról is készült intim felvételek.

Az ügyben korábban már tartottak egy előzetes tárgyalást, és az ügyészség 1 millió forintos pénzbüntetés megfizetését ajánlotta a vádlottnak. Czeglédy bűntársának félmilliót kellene fizetnie, illetve lemondania a további tárgyalásról. A politikus azonban tagadta, hogy ő lenne az ördög ügyvédje.

"Nem érzem magam bű­nösnek. Bárki is csinálta, zseniális volt. Büszke lennék rá, ha én lennék az ördög ügyvédje” – jelentette ki a tanács előtt Czeglédy.

Czeglédy elmondta, hogy nem kapta meg a felvételeket és nem az ő kártyájáról fizették a Borkai-videó hirdetését. "Volt három ismerősöm, akikkel megosztottam a létrehozott Facebook-oldal belépési kódjait és a hitelkártyám adatait. Őket viszont nem vagyok köteles megnevezni, nem könnyítem meg a hatóság feladatát. Az bizonyos, hogy nem én vagyok az ördög ügyvédje" - mondta, hozzátéve, hogy vannak sejtései arról, hogy kik állnak mögötte. Azt is elárulta, hogy egy jól felkészült csoportot sejt a név mögött.

"A videót több inter­netes oldal megalkotásával nyilvánosságra hozó személyeket szinte terroristaként keresték a hatóságok, még Afganisztánba és Panamába is mentek jogsegélykérelmek. Mégsem sikerült kideríteni, kik voltak az elkövetők" - tette hozzá.

A lap munkatársa megkérdezte Czeglédytől, hogy mit gondol, a jövő évi európai parlamenti kép­viselőválasztás előtt ismét aktivizálja magát az ördög ügyvédje? Mire Czeglédy röviden, mosolyogva annyit felelt: "Nagyon remélem, hogy igen. Ám azt most kijelenthetem, hogy semmilyen formában nem lesz hozzá közöm."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés