Hirdetés

Most jött a hír: rövid időre lezárták a parlamentet, miután két bombafenyegetést kaptak

Nap Híre portré Nap Híre

Két bombafenyegetés miatt rövid időre lezárták a norvég parlamentet szerdán, de a törvényhozók az épületben maradtak és folytatták a munkát; két személyt őrizetbe vettek a hatóságok.

A bombafenyegetés miatt erősen felfegyverzett rendőröket állítottak az oslói országház elé, a környező utcákat lezárták, az épületen kívül bombakereső kutyák szaglásztak.

Két óra elteltével, amikor a hatóságok már biztosak voltak abban, hogy a helyszín biztonságos, újra megnyitották a parlament épületét.

A lezárás alatt a parlamenti vezetés sms-ben közölte a képviselőkkel és a személyzettel, hogy "nincs arra utaló jel, hogy veszélyes lenne a parlamentben tartózkodni".

Kedd este érkezett az első fenyegetés a rendőrségre, de azt akkor nem tartották hitelesnek, a második fenyegetést pedig szerdán küldték - közölte Sven Bjelland rendőri vezető.

"Különbség van a két fenyegetés súlyossága között" - mondta, hozzátéve, hogy a rendőrség tudja, hogy ki küldte a keddi fenyegetést. Két személyt őrizetbe vettek - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés