Hirdetés

Őrjöngő vadállattá vált, brutálisan megvert egy 14 éves fiút a profi bokszoló

Nap Híre portré Nap Híre

A 14 éves fiú még csak a harmadik edzésen vett részt, amikor egy nála jóval idősebb és tapasztaltabb ökölvívó kihívta őt bokszolni. Az edzésnek aztán brutális vége lett, a 32 éves férfi ugyanis agyba-főbe verte a fiút, miközben az edzők még azt sem kérdezték meg a gyermektől, hogy jól van-e a hatalmas ütések után. A fiú édesapja most a nyugat.hu-nak mesélte el a történteket azért, hogy más gyermekkel ez ne történhessen meg. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz.

Az édesapa elmondása szerint a fia a harmadik edzésen vett részt a Szombathelyi Haladás VSE ökölvívó termében, amikor a 32 éves tapasztalt ökölvívó, aki versenyzői múlttal is rendelkezik, kihívta őt bokszolni. Bár a gyermek jelezte, hogy ő inkább a korosztályából állna ki valaki ellen, de a férfi azt ígérte neki, hogy nem fog nagyokat ütni és csak tanítani szeretné. Mivel a fiú nem mert mondani, ezért fejvédő nélkül, fogvédőben felment a szorítóba, ahol végül agyrázkódásig verte őt a felnőtt férfi.  

A fiú azt mondta otthon, a fejét, a mellkasát többször is megütötte a kihívó, úgy , mintha ő is felnőtt lenne. Az egyik ütéstől, ami a fejét érte, elsötétült előtte minden, pár másodpercre eszméletét vesztette. A kezét sem tudta felemelni, hogy jelezze, baj van. Utána még egy ütést kapott, amitől kiesett a fogvédője, ekkor tudta levenni a kesztyűjét és kimenekült a ringből.

A fiú azt is elmesélte, hogy az edzésen két edző is jelen volt, egyikük a szakosztályvezető, és szerinte nekik is látniuk kellett, hogy ő nem bírja az erős ütéseket. Ennek ellenére a két edző még azt sem kérdezte meg tőle, hogy jól van-e a hatalmas pofonok után, csupán az ellenfél kiabált oda, hogy "egyben vagy?"

A gyermekért az édesapja ment az edzés után, akinek először nem merte elmondani a történteken, ám amikor otthon már nagyon szédült és többször hányt is, kénytelen volt elmesélni, mi történt vele. A szülei azonnal bevitték a Markusovszky-kórház sürgősségi osztályára, két orvos pedig megállapította, hogy agyrázkódása van, amelyet zárójelentésben rögzítettek is. 

A szülők ezek után feljelentést tettek a rendőrségen, mely el is indította a nyomozást. A lap megkeresésére a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya annyit közölt, a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. 

Az édesapa szerint a fiú még napokkal az eset után is hányt, szédült. A történtek után egy nappal az apa a Haladásnál is panaszt tett. Megkereste az egyik elnökségi tagot, Szántó Erzsébetet, aki azt ígérte, kivizsgálják az ügyet.

Az édesapa elmondása szerint azért fordult a nyilvánossághoz, mert azt szeretnék, hogy ez más gyermekkel ne történhessen meg. Tudják, hogy az ökölvívás egy kemény sport, ami ütésekkel jár, de úgy érzik, az nincs rendben, hogy tanításnak álcázva egy felnőtt a rutinját, erőfölényét, tekintélyét kihasználva azt élvezi, hogy nála gyengébb, jóval tapasztalatlanabb gyerekeket ver, akik nem mernek nemet mondani a kihívására.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés