Hirdetés

28 évet kapott Böjte Csaba gyerekotthonainak gusztustalan pedofil réme

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A jogerős ítélet pénteken született meg az ügyben.

Jogerősen 28 évre ítélet a Maros Megyei Ítélőtábla a dévai Szent Ferenc Alapítvány egykori alkalmazottját, aki a vádirat szerint tíz éven keresztül szexuálisan és fizikailag bántalmazta a rábízott gyermekeket az alapítvány két Hargita megyei bentlakó otthonában - írja a Transtelex.

A lap által megszerzett vádirat szerint a 36 éves vádlottat, K. Sz.-t három kivételével mindegyik vádpontban bűnösnek mondta ki a bíróság. Sőt, a szabadságvesztés mellett az alapfokon kiszabott 790 ezer lejes kártérítés megfizetésére is kötelezték.

Az elsőfokú ítélet tavaly júniusban született, amikor is a bíróság minden egyes vádpontban bűnösnek találta K. Sz.-t, és a maximálisan kiszabható 30 éves börtönbüntetésre ítélték. Mindez azt jelenti, hogy a mostani döntés értelmében enyhébb ítélet született az ügyben.

A lap kiemelte, a gondozó 2007 és 2017 között legalább egy tucatnyi, gondjaira bízott gyermeket bántalmazott két, Böjte Csaba-féle Dévai Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott olyan gyerekotthonban, amelyekben dolgozott. Böjte Csaba tavaly elismerte az alapítvány felelősségét az ügyben. 

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés