Hirdetés

“Nem való nekem!” - A különös búcsújáról vallott Risztov Éva

 portré

Nem csak az úszást hagyta abba a csúcson London magyar olimpiai bajnoka - derült ki az ATV #Bochkor című műsorból.

Meglepő titokról rántotta le a leplet Risztov Éva. Miután Bochkor Gábor megmutatta vendégeinek a legendás magyar pólóválogatottról a Nemzet aranyai címmel rövidesen mozikba kerülő film előzetesét, és meghallgatták Szécsi Zoltán személyes élményeit, Éva elárulta, úszókarrierje közepén ő maga is vízilabdázónak állt. A Naphire.hu információi szerint a pólós karrierje alig három hónapig tartott és nem mindennapi véget ért.

Úszóként a földet többször körbeúszta, többszörös magyar és ifjúsági Európa-bajnok volt, mire az első vízilabdaedzésén megkapta az első feladatot. “Azzal kezdték, hogy 20 hossz. De mondom én nem úszok egy hosszt se. De ússzál! De mondom: nem úszok, olvasd el, hogy ki vagyok! Úszni tudok” - emlékezett az ATV műsorában, majd hozzátette: jelezte az edzőnek, szeretne megtanulni lóbálni, taposni, dobni, a kapáslövést, bármit, mindent. “Játszani szeretnék” - egyértelműsítette.

“S azt mondták, hogy ne különcködjek” - így Éva, akit a nehézségek ellenére egy meccsre végül mégis elvittek.

Arra használtak, hogy ráúszásnál elhozzam a labdát. Elhoztam először, majd lecseréltek Elhoztam másodszor, lecseréltek. Mivel úgy gondolták, alkalmatlan vagyok bármire. Majd a negyedik negyedben elhoztam, és gondoltam csinálok egy olyan megkerülős cselt, mint a focisták szoktak. És elindultam a kapu felé

- mondta a Naphire.hu-nak.

“Eldobtam jobbra, megkerültem balról, gondoltam, jó lesz ez vízilabdában is, aztán úsztam, úsztam, azt sem tudtam, a többiek hol vannak. És belőttem a kapuba” - mondta a Naphire.hu-nak, és itt önként be is fejezte a pályafutását. “Jeleztem, hogy kiszállnék és még mielőtt vége lett a meccsnek, én felöltöztem és elmentem” - tette hozzá az olimpiai bajnok úszónő, aki maga mögött hagyta ezt az időszakot, és alig 7 évvel később olimpiai bajnok lett.

S hogy mit szól ehhez Szécsi Zoltán? Az újra apai örömök elé néző Németh Kristóf, vagy épp a már háromgyermekes Görög Zita? Vasárnap este 20:50-kor az ATV #Bochkor című műsorból kiderül a Heti Napló Sváby Andrással után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés