Hirdetés

Bizarr szertartáson próbálták perui sámánok "semlegesíteni" Neymart a világbajnoki selejtező előtt

Nap Híre portré Nap Híre

Színes ponchókba öltözött perui sámánok egy csoportja Neymar képmásával felszerelkezve mutatott be egy rituálét, hogy "semlegesítsék" őt a keddi, Brazília elleni világbajnoki selejtező mérkőzés előtt.

A dzsungelből, hegyekből és tengerparti területekről származó hagyományos gyógyítók csoportja a "Tayta Inti"-t (Nap atya) nevű istent hívta segítségül a perui válogatott számára az ötszörös világbajnok Brazília elleni mérkőzés előtt.

"Neymart semlegesítettük azzal, hogy megkötöztük a lábát. Megkötöztük, hogy ne legyen jó formában, ne tudjon futni és jól játszani" - mondta Felix Rondan sámán.

A sámánok kagylóhéjba fújtak, a nemzeti stadion előtt végzett a rituálén, ahol egy színes oltárt állítottak fel kardokkal, amulettekkel, zászlókkal és a két csapat játékosainak fotóival.

Korábban ayuahascát vettek be - egy erős hallucinogén kábítószert, amely állítólag megnyitja a szellemvilág kapuját – ilyet fogyasztottak az elhíresült mecseki teaszeánsz résztvevői is a gyanú szerint, amely után kábítószer birtoklásával gyanúsították meg Béres Anettet és Sáfrány Emesét

Walter Alarcon sámán szerint a rituálé célja az volt, hogy elhomályosítsa Neymar elméjét, hogy ne tudja "elérni azt, amit keres, vagyis a gólokat". 

A szertartás végül nem érte el a kívánt eredményt, mert bár Neymar nem talált be, Marquinos 90. percben szerzett góljával a brazilok 1-0-ra győztek.

(AFP)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés