Hirdetés

Undorító dolgot műveltek a beteg magyar gyerekekkel

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A JDH Alapítvány cukorbeteg gyerekeknek szervez nyári táborokat, ebben az évben azonban ez elmaradhat: bankszámlájukról ugyanis minden pénzt elloptak.

Az érintett gyerekek speciális ellátást igényelnek, más táborokban nem fogadják őket, vagy a szülők nem engedik őket olyan közegbe, ahol nem biztosított számukra a szakszerű ellátás. Az alaptvány elnöke szerint ezért is lenne fontos, hogy idén is részesei lehessenek a balatonfenyvesi tábori élményeknek - írja a Házipatika

Az alapítvány bankjának védelmi rendszerét azonban ismeretlen tettes feltörte, a folyószámlán tartott, sokévnyi támogatásból összegyűlt 16 millió forintot pedig két részletben átutalta egy másik számlára. 

"A rendőrségi és a banki vizsgálat jelenleg is folyamatban van, ennek időtartama bizonytalan. A jelenlegi helyzetben tehát – finanszírozási háttér hiányában – veszélybe került az idei táboroztatás lehetősége" – mondta el Blatniczky László, a JDH Alapítvány elnöke, a Budai Gyermekkórház diabetológus főorvosa.

A Juvenilis-Diab-Help (JDH) Alapítvány önkéntesei több mint harminc éve minden nyárra megszervezik azt a tábort, ahol ötven-hatvan 1-es típusú diabétesszel élő gyerek tölthet el egy felejthetetlen hetet a Balaton partján, a II. kerületi önkormányzat üdülőjében. Ezek a gyermekek nagyon nehéz helyzetben vannak abból a szempontból, hogy speciális étrendet és egyedi inzulinkezelést igényelnek, amit máshol nem tudnak nekik biztosítani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés