Hirdetés

Beszakadt egy gyalogoshíd a főváros közelében, rengeteg a sérült

Nap Híre portré Nap Híre

A rendőrség közlése szerint huszonnégy ember, köztük sok gyerek megsérült Finnországban azt követően, hogy beszakadt egy gyalogoshíd a főváros szomszédságában lévő Espoo városban. A sérültek közül többen vannak súlyos állapotban.

A baleset idején a gyalogosok, köztük a Kalasataman általános iskola diákjai az átjáró egy rétegelt lemezzel kiegészített részén haladtak a Tapiola kerületben lévő hídon - jelentette a Helsinki Times című helyi lap online kiadása a tűzoltóságra hivatkozva. Az áldozatok több méterről estek a mélybe - írja az MTI.

A sérülések többnyire végtagtörések. Legalább 15 áldozatot szállítottak 4 különböző kórházba. Az angol nyelvű, finn Yle hírportál úgy tudja, hogy a nyolcadikos diákok osztálykirándulásról voltak hazatérőben, a "híd" pedig, amelyen áthaladtak, egy most folyó építkezéshez kapcsolódóan az ideiglenes áthaladást szolgálta. Információik szerint a balesetet szenvedettek közül senki nincs életveszélyben.

A Helsinki Sanomat című lap internetes oldalán arról ír, hogy a környéken lakók szerint a szóban forgó híd veszélyes és "törékeny" állapotú volt, "imbolygott", miközben naponta nagyszámban vették igénybe gyalogosok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés