Hirdetés

Mindenki kíváncsi volt, döbbenetes tömeg jelent meg az állatkertnél

Nap Híre portré Nap Híre

Tízezrek látogatták már meg a berlini állatkertben az augusztusban született pandaikreket.

Az állatkert szóvivője vasárnap elmondta, hogy a látogatók száma az egekbe szökött és hosszú sorok alakultak ki a Pandakert előtt mióta október 16-án első alkalommal lehetővé tették az újszülött bocsok megtekintését.

A szóvivő szerint szerdán, csütörtökön és pénteken naponta mintegy ötezer látogatót számláltak, ami 50 százalékos növekedést jelent az azt megelőző hét azonos időszakához képest. Szombaton az érdeklődők száma pedig már 10 ezerre emelkedett, s vasárnapra is hasonló érdeklődésre számítanak - közölte az MTI. 

"Az utóbbi öt napban minden zökkenőmentesen zajlott dacára a pandarajongók nagy izgalmának és lelkesedésének, és nagyon sok boldog tekintetet láthattunk" - mondta az állatkerti illetékes. "Az, hogy a csodálatos őszi időjárás mennyit tett hozzá ehhez a sikerhez, nehéz megmondani, mi mindenesetre roppant hálásak vagyunk ezért a szünidei bámulatos kezdésért" - tette hozzá.

A két nőstény pandabébit különböző napokon felváltva lehet megtekinteni. Naponta összesen egy óra áll erre rendelkezésre, a gondozók kis csoportokban vezetik az embereket a bocsokhoz, amelyeket védőüveg mögül tudnak megtekinteni pár percig.

A szóvivő szerint voltak olyanok is, akik kétszer is beálltak a sorba, hogy ismét láthassák a kicsinyeket.

A pandaikrek augusztus 22-én születtek, hat héttel később nyitották ki először a szemüket.

A szülők - Meng Meng (Kis Álom) és a hím, Csiao Csing (Kis Kincs) - 2017 júniusa óta él a berlini állatkertben. A két óriáspandát annak idején Angela Merkel kancellár és Hszi Csin-ping mutatta be, a kínai pandadiplomácia megnyilvánulásaként.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés