Hirdetés

Megütött egy rabot, elítélték a berettyóújfalui börtönőrt

Nap Híre portré Nap Híre

Két év, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. 

A Debreceni Törvényszék katonai tanácsának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a bíróság tanúk kihallgatása és bizonyítékok megvizsgálása után a vádlottat bűnösnek mondta ki hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettében.

Az ítélet szerint a vádlott február 26-án Berettyóújfaluban, a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában körletfelügyelői szolgálatba volt vezényelve. Az intézményben két büntetés-végrehajtási őrmester szakápoló az egyik kórtermekben az ágyneműk cseréjét végezte. Nem sokkal korábban érkeztek oda vissza a fogvatartottak, akik előtte a szabad levegőn tartózkodtak, maszkjaikat pedig a kórteremben levették.

A vádlott, valamint egy másik körletfelügyelő észlelték, hogy a kórteremben egy ír, egy moldáv, valamint két magyar fogvatartott nem viselnek maszkot. 

A börtönőrök felszólították a fogvatartottakat a maszkviselésre, eközben a vádlott és az ír férfi között vita alakult ki, melynek során az őrmester tenyérrel tarkótájékon ütötte a fogvatartottat.

A bíróság ítélete nem jogerős, a döntés ellen az ügyész súlyosítás miatt jelentett be fellebbezést, a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés