Hirdetés

Húsz százalékkal emelkednek a fizetések ebben a magyar autógyárban

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Magyar Suzuki Zrt. kedden közölte, hogy jövőre átlagosan 20 százalékkal emelik a béreket. A bejelentést azután tették, hogy megszületett az erről szóló megállapodás az üzemi tanáccsal. 

A magyar autógyár közleménye szerint 2023-ban teljesítményhez kötve másfél havi bónuszt is előirányozták. Ennek félhavi részét júniusban, a teljes havi összeget pedig év végén kapják meg a dolgozók. Hozzátették, hogy az idei egyhavi bónuszt már megkapták a munkatársak decemberben. 

Ráadásul a gyár a béren kívüli juttatásokra is fordít forrásokat. Extra juttatásként továbbra is biztosított a meleg, illetve hideg menüs étkezés, a környező településekről pedig buszjárat szállítja a dolgozókat a gyárhoz. Évente egészségügyi szűrővizsgálat, megemelt összegű házasságkötési, gyermekszületési, illetve temetési támogatás érhető el – adta hírül az RTL.

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, az Aldi a minap jelentette be, hogy ismét emelnek a béreken. Az áruházlánc 12 hónapon belül harmadszor e harmadik fizetésemelésről döntött, a vállalat januártól 10 száázalékkal növeli az értékesítési, logisztikai és irodai munkakörökben dolgozók fizetését. A legtöbb dolgozó bére egy év leforgása alatt így 26-37 százalékkal emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés