Januártól pénzeső hullik a magyar orvosokra - ekkora béremelést kapnak

  • Magyarország
Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke pénteken Pintér Sándor belügyminiszterrel egyeztetett. A találkozó részleteiről az elnök a kamara honlapján számolt be, ahol kiemelte: a megbeszélésen a miniszter kiemelt fontosságúnak tartja a minőségi indikátorok fejlesztését intézményi és egyéni szinten is, ám ettől függetlenül az orvosok megkapják 2023. januárjában az Eszjtv.-ben rögzített béremelés harmadik lépcsőjét.

Kincses kiemelte: Pintér Sándor az egészségügy átalakítása során számít az orvosok véleményére és együttműködésére, ezért folytatni fogják az egyeztetéseket. Mint ismert, a találkozónak az volt az előzménye, hogy a belügyminiszter egy korábbi munkaértekezletén komoly felvetésként hangzott el, hogy a béremelés harmadik lépcsőjét megkapja az ágazat, de ezt differenciáltan osszák ki - írja a 24.hu.

A kamara akkor jelezte: nem fogadják el a béremelés menetének megváltoztatását. A miniszterelnökkel kötött bérmegállapodás minden orvost feltétel nélkül megillető alapbéremelés, mely törvényben rögzített.

2023. január 1-jétől 0–2 év gyakorlati idővel 687 837 forint, 3–5 év munkaviszonynál 875 906 forint, 21–25 év munkaviszonnyal 1 655 653 forint, 41 év munkaviszonnyal pedig 2 380 057 forint bruttó havi bér illeti meg a Magyarországon praktizáló orvosokat.

Cimkék:
  • béremelés
  • orvosok
  • kórház
  • fizetésemelés
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet