Hirdetés

Itt vannak a részletek, ekkora béremelésre számíthatnak idén a tanárok

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Levélben kérdezték Pintér Sándor belügyminisztert a pedagógushiányról, amire Rétvári Bence parlamenti államtitkár válaszolt.

Rétvári válaszában kiemelte, hogy "a háború és a szankciók okozta nehézségek ellenére a kormány minden idők legnagyobb pedagógusbér-emelési folyamatát indította el". Hozzátette, idén januártól 10 százalékkal emelkedtek a pedagógusbérek Magyarországon - írja az Index.

Majd a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára arról is beszélt, hogy amint megérkeznek a hazánknak járó EU-s források, 21 százalékra emelkedhet a 2023-as béremelés mértéke. Mindezt pedig a jövőben 10 százalék helyett 25 százalékos, 2025-ben pedig 29 százalékos emelés követheti. Ezzel összességében három év alatt 75 százalékkal nőhetnek a pedagógusbérek, és egy magyar pedagógus átlagos fizetése 777 ezer forint lehet.

Leszögezte azt is Rétvári Bence a béremeléssel kapcsolatban, hogy az éves emeléseket visszamenőlegesen az adott év január 1-jétől kell alkalmazni, ami azt jelenti, hogy a tanárok a megemelt bérüket a teljes évre visszamenőlegesen meg fogják kapni a brüsszeli utalást követően.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés