Hirdetés

Hatalmas a baj: egymás után zárnak be a benzinkutak

Nap Híre portré Nap Híre

Sok benzinkutas hatalmas adósságokba verte magát, hogy nyitva maradhasson.

Főleg a kisebb benzinkutakat viselte meg a benzinárstop. A kormány ráadásul megtiltotta, hogy 48 óránál több időre bezárjanak, igaz, pályázhattak az államnál literenként 20 forintos (a valóságban 16 forintos, miután csak a forgalmuk 80 százaléka után kaphatták meg) állami kompenzációra, illetve 4 alkalmazott után az állam elengedte a jutalékokat.

Azonban így is bezárt több benzinkút, míg mások a többi vállalkozásaikból értékesítettek, amit csak tudtak, hogy fent tudjanak maradni - írja a hvg.hu.

Egy céh azt nyilatkozta a lapnak, hogy ők 96,2 millió forintot buktak a benzinárstop miatt.

Ez úgy lehetséges, hogy hogy összevetették az árstopos időszak értékesítési árrését az egy évvel korábbi terjedő időszakkal. A korábbi időszak 82,2 millió forintos értékéhez képest az árstpos időszakban 64,4 millió forinttal kevesebb, mindössze 17,7 millió forint volt az értékesítési árrés. Ehhez a korábbi 1,43 millió literes áltagos forgalmukból kiindulva (feltételezve, hogyárstop nélkül 2022-ben is nagyjából ennyit értékesítettek volna), és a Mol által 2021-ben jelentősen, 78,46 forintosra emelt kiskereskedelmi árrés alapján további 31,8 millió forint további veszteséget számoltak hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés