Hirdetés

Karácsonyi csoda - fontos hírt kaptak a hazai kisbenzinkutak

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Karácsony előtt nagyon jó hírt kaptak a magyar kisbenzinkutak.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken jelentette be, hogy a "vidéki üzemanyag-ellátás zavartalanságának garantálása érdekében a kormány célzott céllal segítséget nyújtott a kisbenzinkutakat üzemeltető, hazai kis- és középvállalkozásoknak".

A tárca vezetője kiemelte továbbá azt is, hogy a támogatási program 2022 márciusától kezdve három ütemben került meghirdetésre, az érintett vállalkozások pedig március és szeptember között részesülhettek forgalomarányos, vissza nem térítendő támogatásban, amelynek mértéke literenként 20 forintot jelentett.

Az ellátásbiztonságot garantáló program utolsó, július, augusztus és szeptember hónapokat érintő ütemében 467 vállalkozás számára 6,24 milliárd forintot biztosít a kormány. E támogatások kifizetése a napokban megkezdődött

- közölte a miniszter, aki kiemelte azt is, hogy a teljes időszakban 554 vállalkozás részesülhetett csaknem 17,15 milliárd forintnyi támogatásban. Végül a közleményben úgy fogalmaztak, hogy a kormányzati támogatással 934 kisbenzinkút folyamatos, zavartalan működéséhez járultak hozzá - írja az Mfor.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés