Hirdetés

Halálos robbanás egy benzinkúton a fővárostól nem messze, rengeteg a sérült

Nap Híre portré Nap Híre

Az üzemanyagtartályok robbantak fel, csaknem ötvenen megsérültek, egy ember pedig életét vesztette.

Szombat este a román fővárostól 25 kilométernyire lévő Crevedián felrobbantak egy autógáz-töltőállomáson található üzemanyagtartályok. Az első robbanás után a hatóságok azt közölték, hogy egy ember meghalt, hét ember súlyos, négy életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, a több méteres lángok pedig a töltőállomás tartályairól egy lakóházra is áterjedtek, ezért az DN1A jelzésű főutat lezárták és megkezdték a környéken lakók kitelepítését - írja az MTI.

Csaknem két órával később újabb robbanás következett be a töltőállomáson, miközben a nagy erőkkel helyszínre érkezett tűzoltók a lángok továbbterjedését próbálták megfékezni. Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár szerint a második robbanásban 26 tűzoltó is megsérült.

Az egészségügyi tárca összesítése szerint 46 ember szenvedett égési sérüléseket, akiket három bukaresti sürgősségi kórházba szállítottak, közülük nyolc válságos állapotban lévő sérültet lélegeztetőgépre kellett kötni.

Marcel Ciolacu miniszterelnök bejelentette, hogy Románia nemzetközi segítségre szorul a súlyos égési sérültek megfelelő ellátása érdekében, ezért aktiválta az EU polgári védelmi mechanizmusát. A baleset két súlyos sérültjét még az éjszaka folyamán átszállítják a brüsszeli katonai kórházba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés