Hirdetés

Rendkívüli: augusztus 19-én és 20-án leállnak a benzinkutak

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) rendkívüli bejelentést tett pénteken, amiben úgy fogalmaztak, hogy a hozzájuk tartozó és azt támogató benzinkutak a kialakult ellátási problémák, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-én és 20-án az üzemanyagkiszolgálást szüneteltetni fogják. 

A szövetség elnöke korábban kiemelte a benzinárstop meghosszabbítása kapcsán, hogy bezárás fenyegeti a kisbenzinkutakat, amelyek "lélegeztetőgépen vannak tartva". Itt arra utaltak, hogy az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. korábban kifizette a literenkénti 20 forintos támogatást a kis benzinkutaknak, de a társaság nemrég bejelentette: erre már nincsen pénzügyi kerete, és a Független Benzinkutak Szövetsége hiába fordult a minisztériumhoz, nem kapott pozitív választ - írja a 24.hu.

A Független Benzinkutak Szövetségéhez a februári alakulásuk idején mintegy 300-400 benzinkutat üzemeltető 160 jogi személyiség tartozott, a szövetség honlapja szerint a szervezet folyamatosan bővül, és pár nap alatt közel 200 különböző üzemeltető jelentkezett hozzájuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés