Hirdetés

Betelt a pohár a benzinkutasoknál, kemény levelet írnak Orbán Viktornak

Nap Híre portré Nap Híre

A Spirit FM Több-Kevesebb című gazdasági műsorából kiderült, hogy a jövedéki adó emelése miatt a vidéki kisebb benzinkutak kerülnek januártól nagy bajban, nem pedig a fogyasztók.

Mint ismert, Hernádi Zsolt a múlt héten arról beszélt, hogy januártól a jövedéki adó megemelése miatt "41 forinttal fog emelkedni" a benzin és a gázolaj ára.

Most Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke nyilatkozott a témában, aki szerint a profitadó, pontosabban az árbevétel alapú adó különösen azokat a kisebb benzinkutakat fogja érinteni, amelyek idáig valamivel olcsóbban tudtak üzemanyagot adni a lakosságot. A szövetség elnöke szerint ezzel az a probléma, hogy sok településen, falvakban, ahol a kisebb benzinkutakon kívül nincsen más tankolási lehetőség, ezek a vállalkozások nem fogják tudni beépíteni az új adónemet az áraikba.

Vagyis akik eddig olcsóbbak voltak a multiknál, azok kénytelenek lesznek árat emelni. Ez a vidéki lakosság számára Egri számításai szerint 32 milliárd forintot jelent, amit adó formájában be kell fizetni a költségvetésbe, fogalmazott - hangzott el a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában.

“Értetlenül állunk az adóemelés előtt” - mondta az elnök a műsorban. Hozzátette, nincs alternatíva, be kell építeni ezt is az árazásba, mert nem tudják kitermelni.

Végül kiemelte, miszerint petíciót fognak írni Orbán Viktornak, hogy a kormány gondolja át a döntést, mert mint mondta, “nagyon súlyosan érinti a vidéki lakosságot és a mezőgazdászokat egyaránt”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés