Hirdetés

Nagy érvágás a magyaroknak: kedd éjjel megjelent a rendelet

Garai Kitti portré Garai Kitti

Gulyás Gergely miniszter és Hernádi Zsolt a Mol elnök- vezérigazgatója rendkívüli kormányinfót tartott kedd éjjel 22:30-kor, ezzel egyidőben pedig a Magyar Közlönyben is megjelent a benzinárstop végéről szóló rendelet. 

A rendelet szerint kedd éjjel 23 órától szűnt meg az árstop a magyar benzinkutakon, innentől kezdve kivétel nélkül mindenki piaci áron kapja majd a benzint és a gázolajat.

Hivatkozás másolása

Ahogy arról korábban a Naphíre beszámolt, az elmúlt napokban hatalmas káosz alakult ki a magyar töltőállomásokon, ráadásul napról napra növekedett azon benzinkutak száma, ahol teljesen kifogytak az üzemanyagból. A kormány kedd éjjel 22 órakor közölte, hogy hamarosan rendkívüli kormányinfót tartanak, ekkor már sejteni lehetett, hogy az üzemanyagárstopal kapcsolatban lesz bejelentés. 

Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendkívüli kormányinfón úgy fogalmazott, hogy Magyarország hiába harcolt eredményesen az olajszankciók ellen, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mint mondta, a Mol arról tájékoztatta a kormányt, hogy az ellátásbiztonságot már csak importból tudják garantálni. Így a kormány a Mol javaslatára megszüntette az ársopot.

Hernádi Zsolt szerint soha nem látott krízishelyzet alakult ki az országban, s mint mondta, a Mol eddig bírta. "Állomásaink negyedében volt leürülés az elmúlt napokban, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem volt üzemanyag, elképesztő problémák alakultak ki az ellátás körül" - számolt be az elnök-vezérigazgató.

A bejelentéssel egyidőben a Magyar Közlönyben is megjelent a rendelet. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés