Hirdetés

Nagy bajban vannak a magyarok, sokan már külföldre járnak tankolni

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az árstop eltörlése óta egyre drágább az üzemanyag Magyarországon. Azonban mégis leginkább a 27 százalékos áfa lehet az oka annak, hogy egyre több határmenti településről járnak át külföldre tankolni a magyarok.

Az RTL hétfő esti Híradójából az is kiderült, hogy Romániában például 110-130 forintot is lehet literenként spórolni, ráadásul nemcsak a benzinen, hanem az élelmiszereken is. Kübekháza polgármestere például elmondta, ő a nagybevásárlást is ott intézi, amivel havonta akár 30 ezer forintot is meg tud spórolni.

De a magyar autósok nemcsak Romániába, hanem Horvátországba is átjárnak tankolni. A határmenti horvát településeken napról napra egyre több a magyar rendszámű autó. Mindez nem lehet meglepő, hiszen Horvátorszában literenként 118-122 forinttal olcsóbb a benzin, mint hazánkban.

Jelenleg Szlovákiában is olcsóbb az üzemanyag, mint hazánkban. Ott 50-60 forinttal kell kevesebbet fizetni a töltőállomásokon, ráadásul Ausztriában is olcsóbb a tankolás. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára elmondta: az árak nem azért magasak Magyarországon, mert a kutak kompenzálni szeretnék az ársapka miatti veszteségeit, hanem az extra magas forgalmi adó miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés