Hirdetés

Bajba került a magas benzinár miatt egy kutató-mentő szolgálat

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Gulyás Gergely a szombati rendkívüli Kormányinfón jelentette be, hogy aznap déltől csak a magánszemélyek nevén lévő, tehát nem céges, magyar rendszámú autók tankolhatnak kedvezményes áron üzemanyagot. Néhány nap kellett csak és máris van olyan szervezet, aki bajba került. 

Egészen drámai hangvételű bejegyzésében a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat úgy fogalmaz, hogy:

"Eddig is pengeélen táncoltunk a működési költségek tekintetében, ez a problémánk a mai nappal megszűnt. Leestünk, zuhanunk és közben segítségért kiáltunk még a földet érés előtt”. 

A Magyar Hangnak próbálták megvilágítani, miért is fontos a munkéjuk. „Turistamentésekben, eltűnt személyek kutyás, drónos vagy egyéb eszközökkel történő felkutatásában, kötéltechnikai mentésekben veszünk részt és a dunai vízirendészet munkáját is segítjük" – magyarázták.

Elsősorban egyébként olyan mentéseknél van szerepük, ahol speciális eszköz, vagy szaktudás kell, amit esetleg a rendőrök, vagy a katasztrófavédők nem tudnak könnyedén megoldani.

Önkéntes alapon dolgoznak, ha kell országosan és elsősorban adományokból tartják fenn magukat. 

Jelenleg 2 millió forint a havi költségük, de a rezsi és a benzinár változása miatt ez meg fog duplázódni, a kiutat pedig nem nagyon látják 

- írja a lap.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés