Hirdetés

Csökken a gázolaj ára, nem is akármennyit

Nap Híre portré Nap Híre

Szerdától kicsit vidámabb autósokkal találkozhatunk, ugyanis csökken a gázolaj és a benzin ára. 

A holtankoljak.net azt írja, hogy a 95-ös benzinért bruttó 20 forinttal tudnak a kutak kevesebbet fizetni, a gázolaj ára bruttó 15 forinttal csökken. A kutakon mostantól megint 10-20-30 forintos különbségek is lehetnek, érdemes megnézni, melyik töltőállomásra kanyarodunk be. (Ha egy kis nevetésre vágyik még, mutatunk egy ársapkás képet)

És ha már kanyarodás, térjünk vissza egy kicsit a benzinárstop kivezetésére. Ezzel kapcsolatban Hernádi Zsolt, a Mol elnök- vezérigazgatója azt mondta, hogy 

Elkerülhetetlen volt ez a lépés az utóbbi időszakban kialakult komoly üzemanyaghiány miatt. Elmondása szerint hetekre lesz szükség, hogy a benzinellátás visszaálljon a megszokott szintre az import normalizálódásával. A Mol elsődleges célja, hogy hazánkban legyen elegendő üzeanyag. 

Arról hétvégén írt a naphire.hu, hogy Európában 32,5 forinttal emelnék a gázolaj és a benzin jövedéki adóját. Magyarország, ha ez bekövetkezik, 2023 végéig felmentést kér az Uniótól - írja a Világgazdaság.

A lap szerint derogációs kérelmet nyújtott be Magyarország, amelyben 2023 végéig kér felmentést az uniótól az adóminimumok teljesítése alól, vagyis azon kötelezettség alól, hogy emelje az üzemanyagok jövedéki adóját. Az adó esetleg durván megemelhetné a benzin és a gázolaj árát is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés