Hirdetés

Friss részletek derültek ki XVI. Benedek temetésével kapcsolatban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Pápának kijáró ceremóniával temetik el XVI. Benedek nyugalmazott pápát, közölte kedden Matteo Bruni vatikáni szóvivő.

Azonban a hagyományos ceremóniához képest több kisebb változtatás is lesz, ugyanis kihagyják az utód kijelölését szolgáló konklávéval kapcsolatos imákat, hiszen nem lesz pápaválasztást, Ferenc pápa továbbra is hivatalban marad.

XVI. Benedek, polgári nevén Joseph Ratzinger Szent Péter-bazilikában felravatalozott testét szerdán este ciprusfából ácsolt koporsóba helyezik. A temetés január 5-én, csütörtökön lesz, ahogy arról korábban már a Naphíre is beszámolt.

A misét Ferenc pápa fogja vezetni, az oltár előtt a teendőket azonban Giovanni Battista Re bíboros, a Bíborosi Kollégiumot vezető dékán fogja elvégezni a 86 éves katolikus egyházfő térdfájdalmai miatt. A prédikációt Ferenc pápa fogja tartani - írja a 24.hu.

A koporsót az istentisztelet után a Szent Péter-bazilikába viszik, ahol leengedik a székesegyház kriptájába, méghozzá a nyilvánosság kizárása mellett.

XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje, 95 éves korában szombaton 9 óra 34 perckor hunyt el a vatikáni Mater Ecclesiae (Egyház Anyja) kolostorban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés