Hirdetés

Pintér Sándorék közölték: vizsgálat indul a magyar kórházakban

Nap Híre portré Nap Híre

A Belügyminisztérium ellenőröket küld a kórházakba a hatékonyabb ellátás érdekében. 

A következő napokban legalább két főből álló mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg a magyar kórházakban. A Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkárának utasítására a revizorok azt ellenőrzik majd, hogy az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben, de az ellenőrzés a betegekre is kiterjed majd.

Úgy tudni, a revizorok elsősorban a munkafolyamatokat vizsgálják, a tárca az RTL Híradóval szombaton közölte, hogy a betegeket nem igazoltatják, de jelenlétüket "vizuálisan ellenárzik". 

Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron vármegyei elnöke szerint az ellenőrzés nem oldja meg a szakemberhiányt és az alulfinanszírozottságot sem. 

Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke pedig azt mondta, a jelenléti íveket is érdemes lenne ellenőrizni, mert a kórházi dolgozók a műszakátadás feladatai miatt általában hamarabb érkeznek, és később távoznak, de ezt a pluszmunkát nem számolják el nekik. A szakszervezet szerint átlagosan egy teljes műszaknyi túlórát – vagyis átlagosan 20-30 ezer forintot – nem fizetnek ki nekik. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés