Hirdetés

Pánik a Keletiben: betörték az ablakot a vonaton ragadt utasok

 portré

A Keleti pályaudvaron utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtökön este. A MÁV azonnali belső vizsgálatot indított az üggyel kapcsolatban. Később a Technológiai és Ipari Minisztériumban (TIM) is azt közölte, vizsgálat indult náluk.

 A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortjáért és biztonságáért a MÁV-Start egy tartalék kocsit állított volna be.

A kocsik cseréjét azonban úgy kezdték meg, hogy az utasok benne maradtak. A hőség miatt a vágányon álló kocsiban egyre felmelegedő levegő miatt az utasok vésznyitóval betörték az ablakokat. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni.

Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött, a belső vizsgálat többek között kitér arra is, miként fordulhatott elő, hogy utasokkal a fedélzeten tárolóvágányra húzták a meghibásodott kocsit. A történtek miatt a Technológiai és Ipari Minisztériumban működő Közlekedésbiztonsági Szervezet is szakmai vizsgálatot indított - közölte a tárca az MTI-vel.

Az országos tisztifőorvos döntése értelmében hétfő óta a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés