Hirdetés

Meg akarta ölni a komlói kórház dolgozóit egy férfi

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélt a Komlói Járásbíróság egy férfit, aki a helyi kórház alkalmazottjainak meggyilkolásával és az épület felgyújtásával fenyegetőzött a 112-es segélyvonalon tavaly júliusban - tájékoztatott a Pécsi Törvényszék.

Közleményükben azt írták: a vádlott tavaly július 17-én ittas állapotban látogatta meg a komlói kórházban kezelt nagyanyját, és felháborodva állapította meg, hogy rokonát az ápolónők lekötötték.

Mindezt az osztály nővérszobájánál kiabálva sérelmezte és felelősségre vonta őket, az egyik ápoló ezért elmagyarázta neki az intézkedés okát. A vádlott ittas állapota miatt nem fogadta el a magyarázatot, és kiabálva fenyegetni kezdte az ápolónőket azzal, hogy ha meghal a nagyanyja, akkor megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat.

Viselkedése miatt a kórház alkalmazottjai kikísérték az épületből a férfit, aki ezután mobiltelefonjáról felhívta a 112-es segélyhívó vonalat, és közölte a kezelővel: feljelentést tesz a komlói kórház ellen, mert kínozzák a nagyanyját. Hozzátette: visszamegy és megöli az ott dolgozókat, a kórházat pedig felgyújtja.

A több mint négyperces beszélgetés alatt trágár jelzők kíséretében többször elismételte, hogy visszamegy és mindenkit megöl, és "erre nyugodtan pecsétet tehet a kezelő", az egész kórházat felgyújtja abban a pillanatban, ahogy a nagyanyja meghal. A férfi még kétszer felhívta a segélyhívót, és megismételte az intézmény felgyújtásával kapcsolatos fenyegetéseit.

A Komlói Járásbíróság előkészítő ülésen meghozott jogerős határozatával a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt - mint visszaesőt - ítélték egy év börtönbüntetésre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés