Hirdetés

Minden magyart érint: ma újabb bejelentés jön a rezsikorlátozásról

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a naphire.hu is megírta, Gulyás Gergely múlt szerdán bejelentette, hogy meg kell változtatni a rezsicsökkentés szabályait a magyar családok energiaellátásának védelmében. Mint mondta, a a rezsicsökkentés a mostani formájában fenntarthatatlan, takarékoskodni kell, ezért az átlagfogyasztás fölötti rezsit piaci áron kell majd megvásárolni. 

Mint ismert, a sávhatár az áram esetében 210 kW/hónap, a földgáz esetében edig 144 köbméter/hónap lesz. Éves szinten ez 2523 kW áramot, illetve 1729 köbméter gázt jelent.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap a Telexnek adott interjújában azt is elárulta, a számításokat az MVM végezte. Mint mondta, az átlag kiszámításakor azt nem vették figyelembe, ahol nem használnak, vagy nagyon alacsony a gáz vagy a villanyhasználat.

Gulyás Gergely azt is elmondta, csütörtökön jelenik meg a kormányrendelet a rezsicsökkentés új szabályainak részleteiről. 

Azt viszont lehet már most is tudni, hogy a nagycsaládosok kedvezményes fogyasztási limitje a jövőben is megmarad, 2329 köbméter lesz és minden gyermek után még 300, ha valakinek több, mint 3 gyermeke van - írta az ATV.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés