Hirdetés

Óriási bejelentés: szombattól könnyebb lesz eljutni a Balatonhoz

Garai Kitti portré Garai Kitti

Szombattól életbe lép a MÁV-Volán csoport nyári főszezoni menetrendje - közölte a közlekedési társaság Kommunikációs Igazgatósága kedden.

Az elmúlt években már hozzászokhattak ahhoz az utasok, hogy Budapest és a Balaton közötti járatokon kívül már a vakáció első hétvégéjétől közvetlen vonatok indulnak a Kelet-, Délkelet-Magyarországi vármegyeszékhelyekről a Balatonra. Az sem újdonság, hogy a társaság igyekszik kényelmesebbé és minél gyorsabbá tenni az utazást a nyaralók számára. 

Most azonban még nagyobb fokozatra kapcsolnak: bővül a balatoni közlekedésben a légkondicionált InterCity vasúti kocsik száma, több korszerű FLIRT és KISS motorvonat áll forgalomba, valamint az idén 75 éves Utasellátó fedélzeti szolgáltatásait is igénybe lehet venni a déli és az északi partra tartó számos InterCity vonaton - ismertették.

A Volánbusz pedig új menetrendet vezet be az ország több térségében, köztük a Balaton vonzáskörzetében is, így kedvezőbb utazási lehetőségekkel közelíthető meg a tó környéke Sopronból, Győrből, illetve Tatabánya, Mór, Bakonycsernye, Zirc térségéből is. Bővül a Balaton-felvidéken, a Káli-medence térségét érintő éjszakai járatok köre is - írták.

Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy várhatóan megnő az utasforgalom, ezért érdemes elővételben, akár napokkal az utazás előtt megvásárolni a jegyeket, a csoportok, kerékpáros csoportok pedig legalább egy héttel előre jelezzék utazási szándékukat a kocsik, ülőhelyek és átszállások megszervezése miatt. 

Július elsejétől az országbérletek is felhasználhatók lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán történő utazáshoz. A társaság az új díjtermékkel a korábbiaknál is több utasnak kínál olcsó és egyszerű megoldást az utazáshoz. A változás a Balaton felé, illetve a tó felöl közlekedő távolsági feláras vonatokat is érinteni fogja. A vármegye- és országbérlettel utazók a https://www.orszagberlet.hu/ weboldal Balaton menüpontján belül tudnak tájékozódni a jelenleg elérhető vonatokról és a júliusi módosításokról.

A főszezoni menetrend augusztus 27-ig lesz érvényben, és azt a szeptember végéig tartó utószezoni menetrend követi majd - olvasható a MÁV-Volán-csoport közleményében, írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés