Hirdetés

Rendkívüli bejelentés érkezett a Magyar Honvédségtől, Önt is érintheti

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Megnövekedett katonai járműforgalomra hívták fel a lakosság figyelmét.

A Honvédelmi Minisztérium friss közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmaztak, hogy az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred szombaton technikai átcsoportosítást hajt végre Meszes, Fajsz és Szentes között, emiatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani.

Meszes-Bátya-Miske-Öregcsertő-Kecel-Soltvadkert-Jászszentlászló-Kiskunfélegyháza-Csongrád-Szentes, illetve Fajsz-Miske-Öregcsertő-Kecel-Soltvadkert-Jászszentlászló-Kiskunfélegyháza-Csongrád-Szentes útvonalakon kell megnövekedett katonai járműforgalomra számítani.

Fotó: honvedelem.hu

A honvédelmi tárca arra kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Felhívták az autósok figyelmét, hogyzárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják. Emellett arra kérik a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés