Hirdetés

Kőkemény bejelentést tett a rendőrség - drámai a helyzet a határon

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint kilencezren érkeztek Ukrajnából kedden. Az ukrán-magyar határszakaszon 4709-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4557-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közötle az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán.

A beléptetettek közül a rendőrség 47 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

   

Vonattal kedden senki nem érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - írja az MTI.

Az ukrán kormányfő, Denisz Smihal a minap kijelntette, hogy folyamatosan készül az orosz offenzívával szembeni ellentámadásra, amely azonban csak akkor kezdődik, ha megérett rá az idő.

Mint azt a Naphire.hu is megírta, Oroszország a győzelem napját ünnepelte tegnap. Vlagyimir Putyin a beszédében úgy fogalmazott: "A civilizáció ma ismét fordulóponthoz érkezett, Oroszország ellen újra háború folyik, de az ország képes szavatolni biztonságát." 

Mindeközben a Wagner-vezér, Jevgenyij Prigozsin nekiment Putyin katonáinak. Prigozsin azt állítja, hogy az orosz hadsereg katonái feladták a bahmuti állásaikat. A május 9-i győzelem napja alkalmából közzétett videoüzenetében Prigozsin emellett azt vetette az orosz vezérkar szemére, hogy szándékosan félrevezetik Vlagyimir Putyin orosz elnököt az ukrajnai háború fejleményeivel kapcsolatban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés