Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor, több magyar dolgozót is érint

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Orbán Viktor szerda délután a közösségi oldalán harangozta be, hogy kormányülést hívott össze és hamarosan fontos bejelentést fog tenni. Erre nem is kellett sokat várni, ugyanis egy újabb bejegyzésben elárulta, hogy pontosan miről is van szó.

A mai kormányülésen ugyanis jelen volt Mészáros Lajus Dunaújváros parlamenti képviselője is, aki hónapok óta azon dolgozik, hogy a veszélybe került Dunaferr-t megmentsék. Úgy látszik, hogy ez most sikerült is, ugyanis a tárgyalás után Orbán Viktor bejelentette

kormány a következő hat hónapban kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét. Megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a magyar családokat.

A kormányfő a videóban azt is kiemelte, hogy a Dunaújvárosi Vasművet a "korábbi tulajdonosok, vállalatvezetők és a brüsszeli szankciók tették tönkre". Majd hozzátette, hogy Brüsszeltől hiába vár Magyarország segítséget, nem kapnak, miert "onnan csak szankciók jönnek" - fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán elárulta azt is, hogy a következő hat hónapban a kormány több mint 16 milliárd forintot fog költeni a dolgozók bérének kifizetésére. És végig azon fognak dolgozni, hogy a hat hónap elteltével "megbízható, stabil működést biztosítót tulajdonosa lehessen ennek a magyar ipar számára nélkülözhetetlenül fontos vasműnek" - írja az ATV.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés