Hirdetés

Fontos bejelentést tettek az emelt nyugdíjról

Garai Kitti portré Garai Kitti

"Jó hírrel indul az év a szépkorúaknak: hamarosan mindenki megkapja a megemelt nyugdíjat" - mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban.

A politikus a videóban hozzátette, az Orbán Viktor vezette polgári kormány kiáll az idősek érdekeiért, ugyanis eddig 5 alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot és visszakapták a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is. 

A politikus szólt arról is, hogy ebben az évben is folytatódik a Nők 40-program és változatlan marad a nyugdíjkorhatár is. 

A nyugdíjasok ebben az évben is számíthatnak Magyarország kormányára!

- fogalmazott Nyitrai. 

A videóban Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja azt mondta, hogy a tervezett 5,2 százalékos nyugdíjemelés helyett annak többszörösét, 15 százalékot kapnak majd januártól nyugdíjemelésként az érintettek. 

Az emelés az öregségi nyugdíjak mellett a hozzátartozói nyugdíjakra is jár

Hivatkozás másolása

Ezt azt jelenti, hogy aki az öregségi nyugdíja mellett özvegyi nyugdíjban is részesül, az mindkét ellátásra megkapja a 15 százalékos emelést - fejtette ki Hulák Zsuzsa.

Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a közeljövőben érkező 13. havi nyugdíj szintén a megemelt összegben jár. A nyugdíjasok számára megnyugtató hír, hogy a kormány ebben a helyzetben is gondol rájuk - írja az MTI. 

A Naphíre korábban arról is írt, hogy idén mikor kapják meg az idősek a nyugdíjakat. Mint írtuk, a nyugdíj utalása általában a hónap 12. munkanapjához legközelebb eső első munkanapjára esik, és ez 2023-ban sem változik. A pontos dátumokat ide kattintva tekinthetik meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés