Hirdetés

Elképesztő, amit ezzel a férfival tettek élő adásban - most perelni készül

Nap Híre portré Nap Híre

Kártérítésért akarja perelni a BBC-t egy férfi, akit 2006-ban véletlenül interjúvoltak meg egy hírműsor élő adásában.

Guy Goma annak idején egy állásinterjúra érkezett a brit közszolgálati műsorszolgáltató székházába, de összetévesztették Guy Kewney szakújságíróval, és őt kérdezték a BBC hírcsatornájának élő műsorában az internetes zenei letöltésekről - írja az MTI.

A felvételt több mint ötmillióan láttak a műsorszolgáltató YouTube-csatornáján, de Goma állítása szerint ő egy vasat sem kapott a befolyó jogdíjakból.

A férfi az Accidental Celebrities podcastban elmondta, hogy megkereste a BBC-t az elmaradt jogdíjak miatt, de nem kapott választ. "Arra várnak, hogy bíróság elé citáljam őket" - mondta, és a podcast műsorvezetőinek kérdésére meg is erősítette, hogy be fogja pereli a BBC-t, "mert egy csomót kerestek az interjún", és egy petákot sem adtak neki belőle.

Goma felidézte, hogy amikor 2006-ban megérkezett a székházba, előbb a sminkbe küldték, pedig ő hangoztatta, hogy arra semmi szükség, mert állásinterjúra jött. A videón látható, hogy először nagyon meg is van lepve, mikor feltesznek neki egy kérdést az internetes zenei letöltésekkel kapcsolatban, de aztán minden kérdésre válaszol. Goma szerint az interjút készítő Karen Bowermann nem vette észre, hogy valami hiba történt.

Az interjú után jelezte, hogy rossz alanyt kérdeztek a műsorban, de ez után egy hétig nem is hallott a BBC-ről, lemaradt az állásinterjúról, és nem kapta meg a munkát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés