Hirdetés

Íme a rendőrgyilkosság megrázó részletei: szíven szúrták Baumann Pétert

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A támadó egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel rontott rá a rendőrökre, köztük Baumann Péter rendőrre csütörtök este Budapesten.

Baumann Péter, az elhunyt rendőr
Baumann Péter, az elhunyt rendőr MTI/Máthé Zoltán

A Központi Nyomozó Főügyészség újabb részleteket közölt a csütörtök esti rendőrtámadásról. Azt már eddig is tudni lehetett, hogy azért kaptak bejelentést a rendőrök, mert egy XI. kerületi társasház egyik lakója be akar törni a szomszédjához. Mint kiderült, a házban lakó férfi kalapáccsal törte be szomszédja ajtaját.

A Blikk egy, a házban lakó szomszédtól azt az információt kapta, hogy a férfi egy amputált lábú idős hölgy lakásába tört be. A lakó szerint a férfi biztosan valamilyen kábítószer hatása alatt volt. Úgy tudni, a néni jól van.

A Telex szerint hangokat hallott, ezért törte rá az ajtót az agresszív viselkedésű férfi a felette lakó hölgyre.

A helyszínre érkező rendőrök közül hárman a társasház folyosóján intézkedés alá vonták a 35 éves férfit, majd megkezdték a férfi bilincselését, aki ekkor hirtelen az intézkedő rendőrökre támadt, ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. Ennek során a férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrökre támadt és mindhármójukat megszúrta., Baumman Péter rendőrt a szívénél.

A támadás során az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt, Baumann Pétert szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt életét vesztette.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében nyomozócsoportot hoz létre.

A nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, gyanúsítotti kihallgatását követően – amely nyomozati cselekmény jelenleg is folyamatban van –, indítványozza letartóztatásának elrendelését. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy a férfi nem tett vallomást, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

A KNYF több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt nyomoz. Fürcht Pál nyomozásért felelős főügyészhelyettes az esetről szóló pénteki sajtótájékoztatón tisztázta a terrorcselekménnyel kapcsolatos találgatásokat, és ki is mondta, hogy a cselekmény “nem terrorcselekmény volt”.

Baumann Péter 9,5 éve volt a XI. rendőrkapitányság munkatársa. A rendőrt hősi halottá nyilvánítják. A rendőrök délután egykor bekapcsolják a szirénát az autóikon, hogy ezzel is tisztelegjenek az elhunyt fiatal kollégájuk emléke előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés