Hirdetés

Vízbe lökte majd késsel összeszurkálta volt jegyesét egy 16 éves fiú

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Évtizedes börtönbüntetést kapott.

A Fővárosi Főügyészség még 2020 év során emelt vádat az elkövetéskor 16 éves és a büntetőeljárás során újabb bűncselekményeket elkövető fiúval szemben, emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. A fiatal vádlott féltékenységből többször bántalmazta jegyesét, ezért az elhagyta.

A fiú a szakítást nem tudta elfogadni, 2018 márciusában elcsalta a lányt Budapesten a Ráckevei Duna-ághoz, majd a töltésről - közel 5 méter magasságból - a 0 fokos vízbe lökte őt.

A volt menyasszony azonban a partra tudott evickélni, ahol őt a fiú tovább bántalmazta, egy vágóeszközzel testszerte összekaszabolta, majd az életveszélyes állapotba került lányt magára hagyta. A lány telefonon barátnőjétől kért segítséget és a későbbiekben a vádlottat feljelentette.

Az elindult büntetőeljárás alatt a bíróság a vádlottat nyomkövető eszközzel biztosított bűnügyi felügyeletbe helyezte lakóhelyén. A kényszerintézkedés ideje alatt a vádlott az interneten keresztül ismerkedett meg egy fiatalkorú lánnyal, aki rendszeresen látogatta lakásán, azonban ennek a kapcsolatnak is szakítás lett a vége, amibe a vádlott ugyancsak nem tudott beletörődni.

Így a nyomkövetőjét a bokájáról levágta, magához vett egy rugós bicskát és a lakásból megszökött. Ezután elment a lányhoz, akinek az édesanyjával szóváltásba keveredett, majd négy alkalommal mellkason, illetve alkaron szúrta, a volt barátnőjét először mellbe szúrta, majd további kilenc alkalommal testszerte megszurkálta. A lány életét a gyors orvosi segítség mentette meg, édesanyját életveszélyes sérülései miatt ugyancsak megműtötték - közölte az ügyészség honlapja.

Az elsőfokú ítélet ellen a fiatalkorúak ügyésze a jelenleg 20 éves vádlott terhére hosszabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Ítélőtábla november 24-én kihirdetett és jogerős határozatával az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés