Hirdetés

Egyszerűen nem hisszük el, amit Balog Zoltán művel, nézni is rossz

Nap Híre portré Nap Híre

Bár Balog Zoltán február közepén még kijelentette, hogy nem fog lemondani a református egyház vezetéséről a botrányos kegyelmi ügyben játszott szerepe miatt, ám évgül mégis lemondott a zsinati lelkészi elnöki tisztségéről.

Balog Zoltán jelenleg a dunamelléki református püspök szerepét tölti be, és nemrég a személyét és az egyházat érintő botrányról azt mondta, hogy minden egyházkerületi lelkész számára igyekszik fórumot teremteni arra, hogy megbeszéljék a közelmúlt történéseit. Elmegy minden egyházmegye lelkészi karához, és a hétvégén találkozik minden gyülekezet főgondnokával is - szúrta ki a 444.hu.

Bár először, ahogy említettük is, Balog nem akart lemondani, most mégis azt mondta, hogy a lemondásával "azt az egységet szerette volna megvédeni, mely az elmúlt években kialakult mind a magyarországi, mind pedig a Kárpát-medencei református egyházkerületek között".

"Isten a külső támadásokat is fel tudja használni arra, hogy bejárjuk lelki utunkat, odataláljunk, ahol a szolgálatunk helye van"- jelentette ki Balog Zoltán.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés