Hirdetés

Itt a vége: Balog Zoltánt ugyanúgy alázták meg, mint Szájer Józsefet

Nap Híre portré Nap Híre

A kegyelmi botrány miatt a református püspök még egy fontos alapítványban betöltött kuratóriumi tagságáról kényszerült lemondani. Érdekesség, hogy innen távozott korábban a fideszes EP-képviselő is.

A napokban írtunk arról, hogy újabb tisztségéről mondott le Balog Zoltán: a kegyelmi ügyben nyakig ülő református püspök, egykori emberminiszter leköszönt a Kis Virtuózok Alapítvány tiszteletbeli elnöki posztjáról. Közben több református értelmiségi is arra kéri Balog Zoltánt, hogy mondjon le a dunamelléki püspöki tisztségéről is. A püspökséget egyelőre nem ereszti Balog, ám mint kiderült, újabb tisztségéről mondott le.

"Tájékoztatjuk, hogy Balog Zoltán 2024. február 21-én a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány kuratóriumában betöltött tagságáról lemondott"

- írta az Mfor-nak az alapítvány. 

A kuratóriumban Lánczi András, a Századvég Alapítvány volt vezetője az elnök, de Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója mellett megtalálható Martonyi János, a Fidesz volt külügyminisztere és Balog Zoltán, aki február 16-án mondott le a zsinati lelkészi elnökségéről. Korábban elismerte: támogatta, hogy Novák Katalin államfő kegyelmet adjon K. Endrének. 

A lap felidézi, hogy ezzel Szájer József sorsára jutott Novák Katalin tanácsnoka. Szintén itt volt ugyanis kurátor Szájer József fideszes EP-képviselő, aki egy illegális orgiáról menekült Brüsszelben egy ereszcsatornán leereszkedve. A brüsszeli ügyészség akkori közlése szerint a magyar politikus hátizsákjában drogot is találtak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés