Hirdetés

Iszonyatos orosz csapás egy ukrán kórház és egy iskola ellen, több mint 200 áldozat

Nap Híre portré Nap Híre

Kedden brutális támadást indított Oroszország a közép-ukrajnai Poltava városa ellen. Az előzetes hírek szerint egy oktatási intézményre, illetve egy kórházra is csapást mértek egy-egy ballisztikus rakétával. A támadás során legalább 41 ember meghalt, 180-an pedig megsérültek. A mentési munkálatok jelenleg is zajlanak, az áldozatok száma még tovább emelkedhet.

"Az orosz agresszor barbár támadást intézett a város egyik oktatási intézménye ellen. A rendelkezésre álló információk szerint az ellenség két ballisztikus rakétát használt. A riasztás és a halálos rakéták megérkezése közötti időintervallum olyan rövid volt, hogy az embereket az óvóhelyekre való evakuálás pillanatában érte utol"

- közölte az Ukrán Védelmi Minisztérium. A támadás következtében a főiskola egyik épülete részben megsemmisült, a minisztérium közleménye szerint rengeteg ember rekedt a romok alatt.

A katasztrófavédők és a mentősök összehangolt munkájának köszönhetően eddig 25 embert sikerült kimenteni, közülük tizenegyet a romok alól szabadítottak ki. A katasztrófavédelem jelenleg is folytatja a mentési munkát - írja az Index.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés