Hirdetés

Hatalmas balhé tört ki a péntek esti diáktüntetésen

Nap Híre portré Nap Híre

Miután a szervezők hivatalosan is lezárták a Fridays for Future tüntetését, a tömegben többen elkezdték skandálni, hogy "Menjünk fel!" Ezt követően többen elindultak a Karmelita felé, miközben azt kiabálták, hogy "mocskos Fidesz."

A Telex beszámolója szerint a diákok egy része felment a Karmelitához vezető lépcsőn, de a tetején rendőrök állták el az útjukat, a lépcső le volt zárva. „Konzultálni jöttünk” – kiabálták a diákok, majd farkasszemet néztek az egyenruhásokkal és azt skandálták, hogy "bűnözőket védtek".  Ezután a diákok egy része elkezdte tolni a rendőrsorfalat a lépcsők tetején. Néhányan hergelték a tömeget, azonban a rendőrség figyelmeztette a diákokat: "távolodjanak el a rendőrsorfaltól, mert „magatartásuk tragédiához is vezethet”.

A dulakodás után a diákok elindultak lefelé a Karmelitához vezető lépcsőkön, majd a Hunyadi János út tetején ismét rendőrsorfalba ütköztek. Az egyenruhások ismét figyelmeztették őket, hogy távolodjanak el a sorfaltól, ugyanis a magatartásukkal balesetveszélyt idéznek elő. Kis idő múlva a diákok nagy része elindult haza, miután egyértelművé vált, hogy más úton sem fognak tudni feljutni a Karmelitához. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés