Hirdetés

Durva baleset történt Ajaknál: vonat és kisbusz ütközött

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Összeütközött egy személyvonat és egy kisbusz péntek késő délután Ajaknál. A baleset egy vasúti átjáróban történt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a helyszínre a kisvárdai hivatásos és az ajaki önkéntes tűzoltókat riasztották, valamint a társhatóságok is kiérkeztek. A hírek szerint a kocsiban négyen utaztak, a vonaton pedig mintegy kétszázan. A vonat utasaiért mentesítő járatot küldtek, a közúti forgalom félpályán, irányítás mellett halad.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azt a tájékoztatást adta az esettel kapcsolatban, hogy a kisbuszban ülők közül ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, a vonaton utazók közül pedig senki sem sérült meg - írja a 24.hu.

A Mávinform azt írta a Facebook-oldalán, hogy a vasúti átjáróban jól működött a fény- és félsorompó. A helyszínelés ideje alatt csak egy vágányon haladhatnak a vonatok, emiatt a Nyíregyháza-Záhony szakaszon közlekedő vonatok menetideje 10-15 perccel növekedhet.

A MÁV tájékoztatása szerint idén már több mint 85 vasúti átjárós baleset történt, amelyekben több mint 30 ember vesztette az életét. Kiemelték, a vonat féktávolsága több száz méter, így a mozdonyvezetőknek az átjáróban szinte semmi esélye nincs az ütközés megelőzésére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés