Hirdetés

Nagyon súlyos baleset történt: vadat gázolt egy autós

Nap Híre portré Nap Híre

A baleset Mike és Kadarkút között történt, a rendőrség mellett a társhatóságok is a helyszínre siettek.

Vadat gázolt el egy gépkocsi a Mike és Kadarkút közötti út 20-as kilométerszelvényénél csütörtök reggel. A jármű a gázolást követően az árokban állt meg - közölte a katasztrófavédelem

Tájékoztatásuk szerint a nagyatádi hivatásos és a kadarkúti önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre és áramtalanították a bajba került járművet. Az esethez a társhatóságok is megérkeztek.

Ki fizet vadgázolás esetén?

Hivatkozás másolása

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet és az Országos Magyar Vadászkamara éppen a napokban közölte, hogy egy július 1-től hatályba lépett kiegészítés csupán egy értelmező rendelkezés, amely jogszabályi szintre emelte át az eddig is bevett bírói gyakorlatot. A vadászok szerint a vadászati törvény új bekezdése csak egyetlen dolgot egyértelműsít, hogy a polgári törvénykönyv szerint meghatározott szabályok tekintetében nem tekinthető felróhatóságnak vagy rendellenességnek a vad természetes mozgása. Ez pedig teljesen logikus rendelkezés a jogszabályalkotó részéről, hiszen a vadállományt a vadgazdálkodó szervezetek csak kezelik, azonban az egyedek természetes viselkedésére, helyváltoztatására érdemi ráhatásuk értelemszerűen nem lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés